home
Een reanimatiecursus volgen

Een hartstilstand komt altijd onverwacht. Het overkomt elk jaar 15.000 à 16.000 Nederlanders. Zorg er voor dat u dan niet hulpeloos toekijkt. Iedereen vanaf 14 jaar kan het leren.

Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus, bent u voorbereid. In gemiddeld 4 uur leert u een hartstilstand herkennen, hartmassage toepassen en mond-op-mond beademing geven. Ook leert u de Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruiken. Dit laatste heet ‘defibrilleren’.

De instructeur is in het bezit van een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).  Uw instructeur leert u reanimeren en defibrilleren op een oefenpop met een AED-trainer.

U ontvangt het lesboek "basale reanimatie inclusief AED". Dit lesboek wordt u gratis aangeboden door de Hartstichting.

lesboekafbeeldingNa de cursus ontvangt u een officieel diploma van de Hartstichting. Wij adviseren u om jaarlijks een herhalingsles te volgen om zo de vaardigheden en kennis op peil te houden.

Kosten
De Reanimatiepartners van de Hartstichting zijn vrijwilligers. Er is geen winstoogmerk, dus de cursuskosten zijn laag: gemiddeld €30.

Vraag het uw Reanimatiepartner!
In Nederland zijn ruim 500 cursuslocaties. Neem contact op met de Reanimatiepartner bij u in de buurt. Hij of zij vertelt u wat de prijs is, hoe lang de cursus duurt, waar het plaatsvindt en wanneer er een plek voor u beschikbaar is.